ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (PEELING)

Σύστημα Ανανέωσης Δέρματος(peeling)

Tι θα πρέπει να γνωρίζω για το Σύστημα Ανανέωσης Δέρματος(peeling);

Το Σύστημα Ανανέωσης Δέρματος χωρίζεται σε τρία μέρη: Ένα peeling με οξύ(γλυκολικό, τριχλωροξικό, σαλικυλικό) ή συνδιασμού οξέων(Jessner ’s peel) μια αγωγή προετοιμασίας του δέρματος πριν από το peeling και μία αγωγή συντήρησης μετά το peeling.

To peeling αυτό γίνεται μόνο από τον γιατρό σας και είναι μία ειδική τεχνική για την ανανέωση του δέρματος σας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα που φαίνεται υγιέστερο, απαλότερο, ελαστικό και πιο σφριγηλό. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεννόηση και η συνεργασία με τον γιατρό σας στο θέμα αυτό, επειδή εκείνος μόνο μπορεί να σχεδιάσει το πρόγραμμα που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και θα έχει τα αποτελέσματα που θέλετε και οι δύο. Ο γιατρός σας μπορεί να εφαρμόσει με ασφάλεια τόσο μια επιφανειακή, όσο και μία βαθύτερη απολέπιση του δέρματος, ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες.

 

► Τι είναι το peeling;

Το peeling είναι μία ειδική τεχνική για την ανανέωση του δέρματος. Με την μέθοδο αυτή, μία ανάλογη πυκνότητα του επιλεγμένου οξέως απομακρύνει γρήγορα το αλλοιωμένο στρώμα των νεκρών επιφανειακών κυττάρων, αποκαλύπτοντας το υγιές στρώμα του δέρματος. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων θέτει σε κίνηση τη φυσιολογική γρήγορη αντίδραση ανανέωσης και αναδιάταξης των βαθύτερων κυττάρων του δέρματος. Η δραστηριότητα αυτή κάνει το δέρμα να φαίνεται υγιέστερο, σφριγηλότερο και πιο ελαστικό. Στην ουσία η μέθοδος απολέπισης με τα κατάλληλα οξέα είναι μία ελεγχόμενη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιφάνειας του δέρματος και επιπλέον δρα ως ερέθισμα για την φυσιολογική ανανέωση και βελτίωση της εμφάνισης του.

 

► Tι είναι το γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ ανήκει στα Άλφα-Υδροξυοξέα(ΑΗΑ’s), μία ομάδα ουσιών που υπάρχουν στη φύση και αναφέρονται συχνά ως «Οξέα Φρούτων» επειδή υπάρχουν σε διάφορα φρούτα και άλλες τροφές. Στην φυσική του κατάσταση το Γλυκολικό οξύ βρίσκεται στο χυμό του ζαχαροκάλαμου. Πολλά δερματολογικά προβλήματα προκαλούνται ή συνδυάζονται από υπερβολική αύξηση των νεκρών επιφανειακών κυττάρων του δέρματος, που κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και χωρίς ελαστικότητα. Το γλυκολικό οξύ δεν βοηθά μόνο στη χαλάρωση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά επιταχύνει και την παραγωγή νέων ινών ελαστίνης και κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα το δέρμα φαίνεται εντυπωσιακά πιο νεανικό, σφριγηλό, λείο και λαμπερό.

 

► Σε τι διαφέρει το peeling με γλυκολικό οξύ από άλλα χημικά peelings;

Το peeling με γλυκολικό οξύ δεν είναι τοξικό για τα κύτταρα του δέρματος, επειδή έχει ως αποτέλεσμα την ήπια απομάκρυνση του αλλοιωμένου επιφανειακού κυτταρικού στρώματος, που καλύπτει τα υγιή κύτταρα του δέρματος. Η απολέπιση με γλυκολικό οξύ είναι επιφανειακή. Από μια προγραμματισμένη και ελεγχόμενη σειρά peelings προκύπτουν βελτιώσεις της εμφάνισης του δέρματος, που δεν απαιτούν μακρά περίοδο αποθεραπείας και δεν χρειάζεται παραμονή στο σπίτι. Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι αν εφαρμοστούν οι σωστές μέθοδοι και τεχνικές τα αποτελέσματα της απολέπισης με γλυκολικό οξύ είναι συγκρίσιμα με εκείνα που παρατηρούνται με δυνατά χημικά peelings.

 

► Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ένα peeling;

Για να προσδιορίσετε αν μπορείτε να κάνετε peeling χρειάζεται να συζητήσετε μαζί με τον γιατρό σας το ιατρικό σας ιστορικό. Εκείνος θ’ αποφασίσει ποιος είναι ο ιδεώδης τρόπος, ποια η κατάλληλη στιγμή και ποιο είδος peeling(επιλογή οξέως και πυκνότητας) θα εφαρμοστεί.

 

► Ποια είναι η βελτίωση που μπορεί να περιμένει κανείς μετά από ένα peeling;

Σημαντικές βελτιώσεις επετεύχθησαν